Güvenlik Kamerası için Kaç Megapixel İhtiyacım Var?

September 12, 2023

hakkında en son şirket haberleri Güvenlik Kamerası için Kaç Megapixel İhtiyacım Var?  0

Kamera çözünürlüğü için farklı seçenekler arasında karar vermek kafa karıştırıcı veya bütçeniz tarafından sınırlı görünebilir.Güvenlik kameranızın megapixel sayısı yakalanan görüntünün kalitesini belirler., bu yüzden biraz dikkatli düşünmek önemlidir.

Güvenlik kamerası için ihtiyacınız olan megapiksel sayısı, kapsamak istediğiniz yüzey alanına, görüntünün ne kadar net olmasını istediğinize ve bütçenize bağlıdır.Güvenlik kameranız ne kadar çok megapixel, daha yüksek bir gözetleme ve yakınlaştırma kapasitesine sahip olacaksınız.

Peki tüm bunları nasıl anlıyorsunuz? Size en uygun çözünürlüğü belirlerken neleri dikkate almanız gerektiğini açıklayalım.

- Hayır.

Güvenlik kamerası çözünürlüğü nedir?

Çözünürlük, tipik olarak dijital fotoğraf ve video için kullanılan bir teknik terimdir ve analog fotoğrafçılıktaki film tanesine teknik eşdeğerle ilgilidir.Analog fotoğrafçılığın doruğu sırasında, bir görüntüdeki tahıl sayısının ne kadar düşükse, o kadar keskin veya daha az piksellendiği söylenirdi.

Çözünürlük, iyi kaliteli bir güvenlik kamerası ararken göz önünde bulundurduğunuz en önemli özelliklerden biri olabilir, çünkü bir görüntüde gözlemlenen ayrıntı seviyesini belirler.Bir görüntünün genişliği ve yüksekliğinde bulunan piksel sayısına çözünürlük denir., yani IP güvenlik kamerası çözünürlüğü bir görüntüyü oluşturan toplam piksel sayısıdır.Video için çok yaygın bir ekran çözünürlüğü 1920 piksel genişliği ve 1080 piksel yüksekliğidir.

Bir megapikselde bir milyon piksel vardır. Eğer bir görüntünün genişliğini ve yüksekliğini çarparsanız toplam megapixel sayısını elde edersiniz. 1920 piksel çarpı 1080 piksel eşittir 2.073Bir resmin yüksekliği çözünürlüğü sembolize etmek için kullanılır; 2 milyon megapixellik bir görüntüye atıfta bulunurken 1080p çözünürlüğü diyebilirsiniz.

- Hayır.

Güvenlik kamerası için en iyi çözünürlük nedir?

Ev güvenlik kameraları, ihtiyaçlarınıza ve bütçenize bağlı olarak farklı çözünürlüklerde gelir. piyasada göreceğiniz en yaygın olanlar arasında 2MP (1080p), 4MP (1440p),5MP (1920p) ve 8MP (4K/2160P).

2MP kameralar zaten yüksek çözünürlüklü (HD) kameralar olarak kabul edilirken, 8MP'ye ulaşan veya aşanlar ultra yüksek çözünürlüklü (UHD) kategorisine girer.Bunlar en çok kullanılan güvenlik kamerası çözünürlükleridir çünkü yüksek düzeyde ayrıntı sağlarlar.Çekim sırasında bir yüzü veya plakayı yakınlaştırarak, onları net bir şekilde tanımlama şansı yüksektir.

Kamera için ihtiyacınız olabilecek megapixel sayısını değerlendirirken, öncelikle izleyeceğiniz noktayı düşünmelisiniz.CCTV ÇözümleriNeyi ve nerede yakalamak istediğinize göre sizin için en iyi kamerayı belirlemenize yardımcı olabilir.

 

Güvenlik kameraları ne büyüklükte?

Teknik araçlara baktığınızda tüm en iyi özellikleri istemek cazip ve iyi CCTV kameralarının kalitesi sıçrayışlarla ve daha ucuz fiyat etiketleriyle ilerledi.İyi kaliteli bir CCTV kamerası için standart 1080 piksel olmasına rağmenGenel olarak, güvenlik kamerası çözünürlüğü ne kadar yüksekse, görüntü kalitesi ve ayrıntılar o kadar iyi olur.Açık bir sonuç 4K IP güvenlik kameralarının 1440p ile karşılaştırıldığında daha net ve net görüntüler sağladığıdır., 1080p ve 720p IP güvenlik kameraları.

Gerçek şu ki, 2K güvenlik kameralarıyla hala yüksek kaliteli görüntüler alabilirsiniz. Özellikle evinizin girişlerini, garajlarınızı, yürüyüş yollarınızı izlemek için iyi.,Ön bahçeler, arka bahçeler ve küçük işletmeler.

- Hayır.

4K güvenlik kameraları almaya değer mi?

4K kameralar 3840 x 2160p, yani 8 megapixel'e eşit çok daha yüksek bir çözünürlüğe sahiptir ve gözetim video kalitesinin yüksek ucundadır.Geniş bir görüş alanına sahiptirler ve daha uzak mesafelerde yüz tanıma ve plaka tanıma için etkilidirler.4K güvenlik kameralarının zorluklarından biri daha fazla bant genişliği ve depolama alanı gerektirmektir. İzleme ihtiyaçlarınız için bütçe yaparken bunu aklınızda tutmanız gerekir.

Pozitif tarafı, eğer bu üst düzey kameralar için bütçeniz varsa, yeni video sıkıştırma teknolojisi depolama tüketimini daha da azaltmayı mümkün kılıyor.Bunun bir örneği, H'yi içeren bir güvenlik kamerası olabilir..265 video kodlaması. Bu kodek, eski H.264 kodlamasıyla karşılaştırıldığında mevcut depolama alanının% 50'sini tasarruf edebilir.

Bazı işletmeler için, 4K kameralar bir sorun değil.4K kameralar gelecekte video gözetim sisteminizi kanıtlayacak..

4K gözetleme kameraları, otoparklar, depolar, perakende mağazaları, oteller, restoranlar ve diğer ticari ve konut mülkleri de dahil olmak üzere orta ve büyük işletmeler için en iyisidir.

- Hayır.

İNSAN gözü kaç mega piksel görebilir?

İnsan gözü bir kameraya benzemiyor, ama piksel olarak görmüyoruz.Bilim adamı ve fotoğrafçı Dr. Roger ClarkBir ekranı öyle keskin bir şekilde oluşturmak için ki bireysel pikselleri göremezsiniz, görüş alanınızda 576 milyon piksele ihtiyacınız olduğunu varsaydık.UHD güvenlik kamerasının 8 megapixel'iyle karşılaştırdığınızda inanılmaz bir düşünce..

- Hayır.

Güvenlik kameralarının çözünürlüğü neden akıllı telefonlardan daha düşük?

Güvenlik kameranız 7 gün 24 saat kayıt yapıyorsa, birkaç saat içinde çok fazla video kaydı oluşturabilir ve bu nedenle aşırı miktarda depolama alanı gerektirebilir.Bir kameranın ne kadar detaylı ya da mega pikselli olduğuBu nedenle, izleme ihtiyaçlarınız için ihtiyacınız olan megapixel sayısı ile ihtiyacınız olan depolama alanı arasındaki dengeyi bulmak çok önemlidir.

Çoğu güvenlik ekibi, depolama kapasitesini azaltmak için makul ve yeterli çözünürlükte kameralara sahip olmayı tercih eder.Depolama ihtiyacınızı azaltmak için hareket sensörü olan bir kamera satın almayı tercih edebilirsinizBu şekilde kamera sadece hareket tespit edildiğinde kaydediyor, bu da sürekli kaydetmekten daha az depolama alanı alıyor.Bu özellik yoğun alanları veya sürekli trafik izlemek için işletmeler için ideal olmayacak ve sürekli besleme daha mantıklıİhtiyaçlarınız için en iyi kamerayı bulmanıza yardımcı olacak bir danışmanlık veya teklif için, CCTV Solutions ile iletişime geçmekten çekinmeyin.